خواص بادام زمينى براى سلامتى و تناسب اندام
خواص بادام زمينى براى سلامتى و تناسب اندام
بادام زمینی یکی تنقلات خوشمزه و پرطرفداری است که بسیار مغذی و مفید است. این مغز خوشمزه از گیاهان بومی آمریکای جنوبی است و میتوان آن را در گروه آجیلها طبقهبندی کرد.
مطالعات نشان میدهد یکی از خواص بادام زمینی کمک به تناسب اندام و کاهش وزن است.
بادام زمینی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی نیز مؤثر است. در این مقاله، همه چیز درباره بادام زمینی را برای شما توضیح خواهیم داد.
نام علمی این گیاه Arachis hypogea است که با نامهای پستهشامی، بادام خاکی یا بادام کوهی نیز شناخته میشود. بادام زمینی را باید از گیاهان دولپهای دانست که در گروه حبوبات قرار میگیرد. مردم ایالاتمتحده در اغلب مواقع بادام زمینی را بهصورت سرخشده و شور مصرف میکنند یا از کرهی آن در طبخ غذا استفاده میکنند.
آنها به مصرف آن بهصورت خام علاقهای ندارند! از بادام زمینی محصولات دیگری نیز تولید میشود که شامل روغن بادام زمینی، آرد و پروتئین بادام زمینی است. محصولات تولیدشده از بادام زمینی در انواع غذاها، دسرها، کیکها، قنادیها، اسنکها و سسها استفاده میشود.
🔺ارزش غذایی و خواص بادام زمینی
جدول زیر اطلاعات دقیقی از تمام مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم بادام زمینی را نشان میدهد.
ارزش غذایی مقدار
کالری ۵۶۷
آب ۷٪
پروتئین ۲۵٫۸ گرم
کربوهیدرات ۱۶٫۱ گرم
قند ۴٫۷ گرم
فیبر ۸٫۵ گرم
چربی ۴۹٫۲ گرم
چربی اشباع شده ۶٫۲۸ گرم
چربی با یک پیوند غیر اشباع ۲۴٫۴۳ گرم
چربی با چند پیوند غیر اشباع ۱۵٫۵۶ گرم
امگا-۳ ۰ گرم
امگا-۶ ۱۵٫۵۶ گرم
چربی ترانس –
🔺چربی بادام زمینی
بادام زمینی چربی بالایی دارد و آن را در گروه دانههای روغنی طبقهبندی میکنند. البته چربی آن، یک چربی سالم و مفید است. میزان چربی آن در حدود ۶۵-۴۴ درصد است و بخش عمدهی آن از چربی تک پیوند غیر اشباع و چندپیوند غیر اشباع (polyunsaturated fat) تشکیل شدهاست، همچنین بادام زمینی حاوی اسید اولئیک (۴۰-۶۰ درصد) و اسید لینولئیک است.
🔺پروتئین بادام زمینی
بادام زمینی حاوی پروتئین بالایی است. پروتئین بادام زمینی ۳۰-۲۲ درصد کالری دارد و به همین خاطر آن را یکی از منابع بسیار غنی از پروتئین گیاهی میدانند. فراوانترین پروتئین در بادام زمینی arachin و conarachin است که البته میتواند با ایجاد حساسیت در برخی افراد سلامت آنها را به خطر بیندازد.
🔺کربوهیدراتها
میزان کربوهیدرات بادام زمینی پایین است. در واقع، میزان کربوهیدرات بادام زمینی در حدود ۱۶-۱۳ درصد از حجم کل آن است. با توجه به پایینبودن میزان کربوهیدراتها و بالابودن پروتئین، چربی و فیبر در بادام زمینی، شاخص گلوکز نیز در این آجیل بسیار پایین است؛ در نتیجه مصرف آن بعد از هر وعدهی غذایی از ورود سریع کربوهیدراتها به خون جلوگیری میکند و به همین دلیل مصرف بادام زمینی برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است.
🔺ویتامینها و مواد معدنی
بادام زمینی یک منبع غنی از انواع ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است که برخی از آنها به شرح زیر است:
🔻بیوتین: بادام زمینی سرشار از ویتامین بیوتین است که در تغذیه دوران بارداری اهمیت زیادی دارد. این ویتامین جزو ویتامین های کاهشدهنده استرس و اضطراب اجتماعی هم هست.
🔻مس: این فلز از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن است که اغلب در رژیم غذایی غربی بسیار پایین است.
کمبود مس ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
🔻نیاسین یا ویتامین B3: کبمود آن، رابطهی مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی دارد.
🔻ویتامین E: یک آنتی اکسیدان بسیارقوی است که در اغلب غذاهای بسیارچرب بهوفور یافت میشود
🔻اسید فولیک یا ویتامین B9: نقش بسیار مهمی بر بسیاری از عملکردهای بدن دارد و از ویتامینهای مورد نیاز در دوران بارداری میباشد.
🔻منگنز: از جمله عناصری است که در آب آشامیدنی و بسیاری از غذاها یافت میشود.
🔻تیامین: از خانواده ویتامین ب (B) است و با نام ویتامین B1 شناخته میشود. این ویتامین به سلولهای بدن کمک میکند تا کربوهیدراتها را به انرژی تبدیل کند و برای عملکرد قلب، ماهیچهها و سیستم عصبی بسیار حیاتی است.
🔻فسفر: بادام زمینی سرشار از فسفر است و نقش مهمی در رشد و نگهداری بافتهای بدن دارد.
🔻منیزیم: یکی از مواد معدنی بسیار ضروری است که نقش بسیار مهمی در سلامتی بدن دارد.
تأثیر بسیار مهم آن را در جلوگیری از بیماریهای قلبی نمیتوان نادیده گرفت.
برای دیدن سایر مطالب وب سایت فیزیک پرو اینجا کلیک کنید.